torstai 23. lokakuuta 2014

Lapsettomat sinkkumiehet

Luin juuri Kyösti Niemelän kolumnin sinkkumiesten lapsettomuuteen kohdistuvasta vähättelystä.

Olen puhunut projektistani muutamalle ystävälleni, jotka sattuvat olemaan (lapsettomia) sinkkumiehiä. Tämänhetkinen näkemykseni pohjautuu näihin keskusteluihin, joten otanta on melko minimaalinen. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että miehet haluavat primääristi naisystävän, ja vasta sen jälkeen perustaa perheen tämän naisen kanssa. Vain yksi ystävistäni on huomauttanut minulle, että miehenä hänen ei ole mahdollista valita tätä minun tapaani yrittää saada lapsi. Ja hänkin kuitenkin haluaisi ensin sen parisuhteen.

Tarkoitukseni ei ole vähätellä (sinkku)miesten lapsettomuutta. Uskon sen olevan aivan yhtä todellista kuin naisten kokema lapsettomuus. Se ei ehkä tunnu aivan yhtä fyysisesti, kun heillä kohtu ei huuda tyhjyyttään. Olisinkin kiinnostunut kuulemaan myös miesten lapsettomuudesta, ovat he sitten sinkkuja tai parisuhteellisia.

Olen kuitenkin Niemelän kanssa eri mieltä siitä, että tahaton lapsettomuus ei ole vitsailun aihe. Jos lapsettomuudesta vaietaan, monet utelevat lisääntymisaikeista huumorin turvin. Toistan itseäni, mutta edelleen toivon asenteiden muuttuvan mitä enemmän asiaa käsitellään mediassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti