keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Defenssimekanismi?

Kerroin täälläkin mainitusta muistiongelmastani lääkärille. Tarkoitus oli tarkistaa elokuisen verikokeen kilpirauhastulokset, mutta se sitten unohtui meiltä molemmilta. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi kuulemma vaikuttaa muistiin. Kaikki arvot olivat muistaakseni viitearvojen sisällä, joten ehkä kyse ei ole siitä. Lisäksi lääkärini sanoi, että muistin kanssa voi tulla ongelmia, kun mielessä on paljon asioita. En tietoisesti ajattele projektiani kovin paljon. Mutta ehkä alitajuntani työskentelee taukoamatta? Aivot käyvät ylikierroksilla, eikä muistissa vain ole tilaa arkipäiväisille asioille.

Ystäväni huomautti, että muistiongelmat saattavat johtua defenssimekanismeista, jotka "aktivoituvat kun tilanne on liian hankala käsiteltäväksi". Minusta nimittäin tuntuu myös siltä kuin seuraisin tätä projektiani ulkopuolelta. Mikäli joku läheiseni olisi minun tilanteessani, eläisin varmasti enemmän tunteella mukana kuin nyt omalla kohdallani.

Äidilläni on tapana sanoa, että ihminen on psykofyysinen olento. Psyyke ja fysiikka menevät käsikädessä, optimaalisissa olosuhteissa tukien toistansa, mutta hankalissa elämäntilanteissa toisen alkaessa rapistua toinenkin ontuu.

Taidan ostaa ristikkolehden. Eikös niitä suositella ikäihmisille, jotta aivot pysyvät vetreinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti