keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ihanne vanhemmat?


Lähtökohtaisena tarkoituksenani ei ollut ottaa kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, mutta oikeastaanhan tämä sivuuttaa blogini sisältöä. Ainakin uutisointien kommenttien perusteella.

Adoptiohan tulisi sallia vain normaaleille aviopareille. Lapsella tulee olla äiti ja isä. Adoptiota ei tulisi sallia samaa sukupuolta oleville pareille eikä yksinäiselle naiselle tai miehelle. Toisten mielestä riittää myös se, että vanhempia on kaksi - taloudellisen tilanteen vuoksi lapsesta tulee luultavasti onnellisempi ja parisuhdemallin ansiosta lapsi oppii toisen huomioonottamista. Tässä siis referoitu joitain kannanottoja tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Minä satun olemaan yksinäinen nainen. Tästä johtuen tuleva lapseni ei koskaan tulisi näkemään yhtäkään parisuhdetta. Aion tavata vain parisuhteeettomia ystäviä ja sukulaisia. Lisäksi vien lapseni päiväkotiin, jossa on vain sinkkujen lapsia, jolloin kieroonkasvatus saadaan maksimoitua, kun kukaan lapsista ei tiedä mikä on parisuhde. Ja koska lapsellani ei lähtökohtaisestikaan tule olemaan isää, niin hän ei tule koskaan näkemään sellaista enkä tule kertomaan, että sellaisia on edes olemassa. Aivan sama kumpaa sukupuolta lapsi tulisi olemaan.

Kuinka mustavalkoiseksi kaiken voikaan kääntää.

En näe miksi tämä perinteinen aviopari (ehkä jotkut tahot hyväksyy myös avoparin, kunhan se muodostuu naisesta ja miehestä) olisi tervein kasvattajavaihtoehto. Myös heteroparien lapset voivat joutua kokemaan turvattoman lapsuuden. Saattaa olla alkoholismia, perheväkivaltaa, heitteellejättöä.. Ja mikä pahinta - myös heteropareilla on lain puitteissa oikeus erota! Tai entä jos toinen vanhemmista hylkää perheensä tai jopa kuolee? Tällöin toinen vanhemmista jää yksinhuoltajaksi. Niin kuin ystäväni kanssa puhuttiin - pitäisikö yksinhuoltajilta huostaanottaa lapset, koska tämä perinteinen vanhemmuus ei toteudu? Olisihan siinä tietysti se hyvä puoli, että saataisiin työllistettyä perhekoteja. Mutta pitäisikö niissäkin rajata työntekijöiden kelpoisuutta siten, että vain heterovanhemmat hyväksytään?

Palataanpa kuitenkin tähän oman napani ympärille. Tukiverkostossani on isäni ja perheen muiden miesten lisäksi  miespuolisia ystäviä.  Ja niin kuin aiemmin jo oli puhettakin, ei ole poissuljettu vaihtoehto, etteikö elämääni jossain vaiheessa tulisi mies, joka olisi halukas ottamaan isän paikan perheessä.

Sunnuntaina tosin aloin miettiä, tuleeko mahdollinen tyttäreni ikuisesti etsimään miessuhteissaan isää, mikäli sellaista hänelle ei myöhemmässäkään vaiheessa ilmaannu?


Tahdon2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti