maanantai 13. toukokuuta 2013

Hoitosuunnitelman lääkitys

Keräänpä tähän vielä hieman tietoa hoitosuunnitelmassa mainituista lääkkeistä. Yksinkertaistetusti.
Päivitetty 6.10.2013

Terolut

Terolut on keinotekoinen hormoni, joka muistuttaa läheisesti luonnollista progesteronia. Kymmenen päivän kuurin tarkoitus on saada epäsäännöllinen kuukautiskierto pidettyä kurissa.


Primolut

Primolut on keltarauhashormonivalmiste. Sillä on samanlaisia ominaisuuksia kuin luonnollisella naishormonilla. Primolutia käytetään mm. erilaisten vuotohäiriöiden ja eri syistä johtuvan kuukautisten puuttumiseen hoitoon. Kymmenen päivän kuuri ja lääke tablettien muodossa. (6.10.2013)


Clomifen

Clomifen on keinotekoinen antiestrogeeni. Viiden päivän kuurin tarkoitus on stimuloida munasarjoja ja kypsyttää munasarjarakkuloita.

Clomifen jää pois minun hoitosuunnitelmastani. (6.10.2013)


Menopur

Menopur sisältää foliikkelia stimuloivaa hormonia ja lutenisoivaa hormonia. Molempia esiintyy luontaisesti miesten ja naisten elimistössä. Menopur on kuiva-aine, joka liuotetaan nesteeseen ennen käyttöä ja annetaan pistoksena ihon alle. Menopuria käytetään, kun munasarjat eivät tuota munasoluja (esimerkiksi PCOS:n, eli monirakkulataudin vuoksi). Menopuria käytetään myös, mikäli munasarjojen toivotaan kypsyttävän useita munarakkuloita, esimerkiksi koeputkihedelmöityshoitoa varten.


Pregnyl

Pregnyl sisältää ihmisen koriongonadotropiini -nimistä hormonia. Pregnyl on kuiva-aine, joka liuotetaan nesteeseen ennen käyttöä ja annetaan pistoksena ihon alle. Pregnylillä saadaan munasolu irtoamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti