maanantai 17. kesäkuuta 2013

Dokumenttisarja: Hartain toive: lapsi

Eräänä viikonloppuna vanhempieni luona avasin digiboksin tallennukset tarkoituksenani katsoa Splash! tai jotain muuta yhtä sivistävää. Kyseistä ohjelmaa ei ollutkaan boksilla, mutta silmiini osui tallennus "Hartain toive: lapsi". Päätin selvittää, mistä on kyse ja katsoinkin ensimmäisen jakson siltä istumalta Yle Areenasta. Tänään katsoin loput Areenassa olleet jaksot. Yksi vielä tulossa.

Kyseessä on ruotsalainen kuusiosainen dokumenttisarja Barn till varje pris? (2011).  Välihuomautus: mielestäni suomennos on lempeämpi meitä lasta toivovia kohtaan. Sarjassa Pia Johansson haastattelee eri tilanteissa perheenlisäystä toivovia ja yrittäviä pareja ja parittomia. Sarjasta käy ilmi, että Ruotsissa itsellinen nainen ei voi hakeutua hedelmöityshoitoihin. Siksi monet lähtevätkin ulkomaille hedelmöityshoitoihin. Lisäksi haastatellaan ihmisiä, jotka ovat puolesta tai vastaan tämän monimuotoisen asian eri osioiden kohdalla. Uusimmassa jaksossa käydään keskustelua sijaissynnytyksistä. Sarja on Ylellä jo toisella kierroksella, ja loppusuoralla kuten monesti muulloinkin innostuessani jostain. Kannattaa katsoa, jos asia millään tavalla koskettaa tai kiinnostaa.

2 kommenttia:

  1. Tarkoituksena ollut katsoa tuota ohjelmaa. Toivottavasti jaksoja löytyy vielä netistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ehdit nähdä ainakin osan jaksoista. Viimeinen jakso jäi mielestäni jotenkin keskeneräiseksi. Tai sitten odotukseni olivat jo liian korkeat.

      Poista